Det glamourösa livet som krögare finns inte längre och har kanske
aldrig funnits. Bara under dom sista åren, så har branschen drabbats
av stora kostnadsökningar. Egenkontrollen har tvingat på krögaren
den vita rocken och med termometern i högsta hugg att gå runt och
mäta temperaturer i diskmaskinen, kylanläggningar, soprummet, ta
temperaturen på råvarorna som kommer hem och allt ska noga
dokumenteras dag för dag.
Nu finns förslag på att restaurangpersonalen ska tvingas gå speciella
hygienkurser för 7000: - per anställd. Myndigheterna tycker tydligen
inte att det räcker med alla kostnader som redan finns för branschen.
Och som grädde på moset, så har myndigheterna bestämt att alla
krögare ska föra en personalliggare varje dag, som ska innehålla
uppgifter på varje anställd som jobbar just den dagen.
Hur många timmar, när den anställde började och när han slutade.
Det sägs att det är mänskligt att fela, men om krögaren skulle råka
fela och glömma att föra in någon anställd, så bli straffet kännbart
12 000 kronor vill myndigheterna ha för varje gång krögaren glömmer
att föra in en uppgift. Är det två fel så blir kostnaden 24000: - osv.
Som gäst vill man ha en bra service och god mat till ett rimligt pris.
Inte riskera att få en termometer uppkörd någonstans!.
torsdag 15 februari 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar